用户名:密码:注册
统一服务热线:400-606-3393 010-57799777最近浏览过
首页>英语>试题>湖北省十堰市2016-2017学年七年级上学期期末考试英语试卷

湖北省十堰市2016-2017学年七年级上学期期末考试英语试卷

分享到:

在线预览

该文档不支持在线预览

资料类别:  英语/试题 所属版本:  通用
所属地区:  湖北 上传时间:  2017/2/14
下载次数:  6203 次 资料类型:  期中/期末
成套专题:  专题名称
上传人:  LHMn****@163.com

专用通道下载教育专线下载

反馈错误
文档大小:224KB      所需点数:0点
下载此资源需要登录并付出 0 点,如何获得点?

资料概述与简介

十堰市2016-2017学年度上学期期末调研考试 七年级英语试题 第一部分 听力理解(共两节,计25分) 第一节:听句子选图片,其中有一项是多余的。(每小题1分,共5分) 1.____ 2.____ 3.____ 4. 5. 第二节:听句子选答语。(每小题1分,共5分) 6.A. It's January lst. B.It's June lst. C.It's September l0th. 7.A. It's blue. B.Sorry,I don't know. C.It's big. 8.A. Science. B.Strawberries. C.Purple. 9.A. He is tall. B.He likes music. C.He is my brother. 10.A.It's black. B.It’$20. C.It's nice. 第三节:听五段对话,根据每段对话内容及问题,选择正确选项。(每小题1分,共5分) 11. What is the girl's mother's favorite fruit? A. Bananas B.Apples C.Pears 12. What's the girl's favorite subject? A. Chinese B.Math C.English 13. What ball does the boy have? A. Volleyball B.Soccer ball C.Basketball 14. Where is the girl's dictionary? A. On the desk B.On the bookcase C.On the sofa 15. Why does the girl like Friday? A. Because the next day is Saturday. B. Because she has P. E. class. C. Because she has computer class. 第四节:听中对话,选择正确选项。(每小题1分,共5分) 听第一段对话,回答第16 -17小题。 16. What does the boy need? A.A shirt B.A hat C.A bag 17. How much is it? A. 10 yuan. B.20 yuan. C.40yuan. 听第二段对话,回答第18 - 20小题。 18. What does Bob like for breakfast? A. Hamburgers B.Vegetables C.Eggs 19. Why doesn't Jenny like hamburgers? A. Because they are healthy. B. Because they are not good. C. Because she doesn't want to be fat. 20. What's Jenny's favorite vegetable? A. Carrots B.Potatoes C.Salad 第五节:听短文.选择正确选项(每小题1分,共5分) 21. What's Gina's last name? A. Green B.White C.Black 22. How old is she? A. Seven B.Nine C.Eleven 23. Is Gina tidy? A. Yes, she is. B.No, she isn't. C.No, she doesn't. 24. What's on her desk? A. Notebooks, pens and pencils. B. Notebooks, CDs and pencils. C. CDs, pens and pencils. 25. What's behind the door? A. School things. B.Sports things. C.Lost things. 第二部分基础知识运用(共两节,满分25分) 第一节:单项选择(每小题1分,满分15分) 从所给的A、B、C 、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。 26. -1 have____soccer ball, but I don't play____soccer. -But I do, it's interesting, and Chinese soccer team is great now. A.a; the B.the;a C./;a D a;/ 27.下列几组字母中,含有相同音素的一组是____. A.FMS B.UWO C.AKP D.RHK 28. -I don't know this English word. - Well, here is a____and it can help you. A. ruler B.schoolbag C. dictionary D.map 29. -What do you have for breakfast? -I like some Suanjiang____but my friend likes some____from Simu. A. noodle, bread B.noodles, cake C.noodle, rice D.noodles, bread 30. - In Wanda Plaza(万达广场)you can buy your clothes____their great sale____different colors. - Great!I'd like to buy some for the Spring Festival. A. at, in B.in, at C.in, for D.at, for 31. - When does your school____? - At 5:30 p.m.Then I go home for dinner. A. have B.take C.begin D.finish 32. -I'm very____today because I have too much homework to do. -Really? That sounds boring. A. relaxing B.busy C.free D.cool 33. -Hi, Kate. Is this____English book? -No. Look! Here is Lucy's name. It's____. A. you; her B.your; she C.you; hers D.your; hers 34. - Are____your brothers? - No,____aren't. They are TFBOYS. A. this; it B.these; those C.these; they D.they; them 35. - Does Peter like the song "Little Apple”? ___ _. He thinks it is boring. A. Yes, he is B.No, he doesn't C.Yes, he does D.No, he isn't 36. Linda has a____eating habit and she eats very____. A. good, good B.well, well C.well, good D.good, well 37. -____do you like history? - Because it is interesting. A. When B.How C.Why D.Where 38. Mr. Green is an English teacher____Mrs. Green is not. A. and B.but C.so D.because 39. -Miss Huang's class is very interesting. ___ _____________________. A. Excuse me B.That's for sure. C. You' re welcome D.Sounds great 40. -____? -Yes, please.1 want a hat. A. Can I help you B.Can you help you C. What do you want to buy D.How are you 第二节:完形填空(每小题1分,满分15分) 通读下面的短文,掌握其大意,然后从多给的A,B, C,D四个选项中选出一个可以填入空白 处的最佳选项。 Dear Annie, Thank you for your letter. I'm 41 you like your school. I like our school in China, too. I go to school from Monday 42 Friday. We _43 four classes in the 44一and two classes in the afternoon. We have many things 45 after class. On Monday afternoon we play 46 . It's relaxing l On Tuesday afternoon some of 47 have a singing class, and on Thursday afternoon some have a 48 class, it's a little difficult, but the pictures I draw are nice. On Wednesday afternoon our English class finishes__49 4:00. My Chinese friends want 50 with me in English. They think I am like 5 1 English teacher. I like Friday best 52 I can learn Beijing Opera(京剧)on Friday afternoon. Isn't it great? On Saturdays and Sundays I 53 go to school. Very often I go to the parks and have a 54 time with my family there. 55 Henry 41.A.happy B.bad C.good D.fine 42.A.to B.on C.for D.with 43.A.has B.having C.have D.had 44.A.evening B.afternoon C.morning D.night 45.A.doing B.does C. do D.to do 46.A.sport B.sports C.water D.run 47.A.we B.us C.them D.they 48.A.drawing B.listening C.reading D.spelling 49.A.on B.in C.at D.after 50.A.to talk B.talk C.talks D.talking 51.A./ B.a C.the D.an 52.A.and B.because C.or D.but 53.A.don't B.doesn't C.not D.can't 54.A.well B.good C.bad D.OK 55.A.All right B.Very Good C.Thank you D.Best wishes 第三部分 阅读理解(共两节,满分35分) 第一节:阅读短文,根据其内容,选择最佳选项。(每小题2分,满分10分) I lost my red schoolbag in our library. My key is in it. I must find it. Please call me at 6755321. Thank you. Jason, Class 332 Brandy found a white watch under a desk in his classroom. Is it yours? Please ask Mr. Hanson for it. His telephone number is 8974588. Class 213 Alan, your baseball is on the table of our computer room. We found it under the bookcase. Please call 2315649 to get it. Computer Room Where is my pencil box? It's green. A black pen and an ID card are in it. I'm in Class 234. My phone number is 3541679. Please call me. Robert 56. What color is the watch? It is _ . A. red B. black C. white D. green 57. A is in the schoolbag. A. key B. watch C. ring D. pencil 58. Mr. Hanson's phone number is A. 6755321 B. 8974588 C. 2315649 D. 3541679 59. The baseball is now. A. on the chair B. under the desk C. on the table D. under the bookcase 60. _ lost a pencil box. A. Jason B. Brandy C. Alan D. Robert 第二节 :阅读短文 ,根据其内容,选择最佳选项 o (每小题 2分,满分 10分) Jack sells books at a bookstore. He needs to sell books for 10 hours every day and 6 days every week. But Jack doesn't think it's a long time, because books are his favorite things. When Jack is not busy, he likes reading books at the bookstore. His favorite book is Mark Twain's The Adventures of Huckleberry Finn. Every week Jack can take one book home and read it. Jack loves selling books also because he can meet book lovers there. Jack recommends(推荐) good books to them and they do the same to Jack. Jack gets about 300 dollars every two weeks. Now he has about 2, 400 dollars. He wants to buy a car. After about 3 months, Jack can buy his first car. 61. Why does Jack love selling books? ①He likes books. ②His friends sells books. ③He wants to buy a car. ④He can meet book lovers. A.①② B.②③ C.③④ D.①④ 62. How many(多少) books can he take home every week? A. One B. Three C. Six D. Ten 63. The underlined part "do the same" refers to(指代的是)“____”. A. sell books for long hours B.recommend good books C. like Mark Twain's books D.take books home and read them 64. How much does Jack get every month? A. 300 dollars. B.600 dollars. C.150 dollars. D.1 ,200 dollars. 65. What does Jack want to have after 3 months? A. Books. B.A book lover. C.A car. D.A store. 第三节:阅读短文,根据其内容,完成后面的表格。(每小题1分,满分5分) Mike's eleventh birthday is next Saturday. He wants to have a dinner party at his house. He asks some good friends to his party. David and Sally are two of them. Now they are discussing(讨论)what they will buy for Mike. David:Hey, Mike's birthday dinner is next Saturday. Let's think about the food. Sally:Sure, does he like birthday cake? David:No, he doesn't. He is tired of(对…厌烦) butter a lot. Sally:Well, what does he like? David:He likes burgers and fried chicken. Sally:That's great.I like them too. What about vegetable salad? David:No, he doesn't. But he likes fruits. Sally:What fruits? David:l think his favorite fruits are apples and bananas. Sally:OK. Oh, don't forget ice - cream. He likes it too. Sally:All right. Let's take all. 根据短文内容,完成表格中所缺的信息(每空词数不限)。 第四节:阅读短文,根据其内容.完成下列任务。(每小题2分,满分10分) Students need enough(足够的)sports. No. 12 Middle School hopes the students can be (1) __ _.So it plans(计划)to let the students do more(更多的)sports at school. Han Lin,a 13 - year - old student from the middle school, likes the plan very much. Han and her friends like playing ping - pong, but now they can only run(跑步)every morning at school. boring,think,they,is it,“We hope to do what we like," say Han and her friends.“Because of the plan, we can play tennis, basketball and many other ball games. And we can also do our favorite sport next term.” Mr. Huang,a P.E. teacher from the middle school says, "The plan is good for the students' health. And it's good for their study, (2)___.” 根据短文,完成下列任务。(每小题2分,满分10分) 71.任务一:根据短文的意思,请在文中(1)(2)处填入合适的单词: (1) (2) 72.请把文中划线部分的句子翻译成中文: 73.请把文中斜体加粗的几个单词按正确的语序排列,写出一个句子来: 74. When can Han Lin and her friends do their favorite sport at school? 75. What subject does Mr. Huang teach? 第四部分语言综合运用(共三节,满分35分) 第一节:选词填空(每小题1分,满分5分) 选择方框中的单词,并用其正确的形式完成句子,使句子意思正确,通顺,每词限用一次,其中有两词是多余的。 76. I have a blue jacket and my sister a black one. 77. Science is my favorite subject. What about____? 78.December is the____ month of a year. 79. Let him____ TV on weekends. 80. The pair of shoes____ nice on you, you can take it home. 第二节:请根据图片和所给的英语,完成句子。(每小题2分,满分10分) 81. A: What are these English? B: They' re _ . 82. A: is the T - shirt B: It's 9 _ . 83. A: the book? B: It' s _ the chair. 84. A: _ your mother have hamburgers for dinner? 85. A: When is the _ Day? B: It's 第三节:初级写作(满分15分) 假如你是Angela,你想交一个说英语的朋友。请根据下面表格中的内容,写一篇短文介绍自 己。 要求:(1)必须包含表格中所有的内容。 (2)将省略号部分补充完整。 (3)不少于50词。 Dear friend, I'm Angela. Yours , Angela 十堰市2016~2017学年度上学期期末调研考试 七年级英语试题评分说明 1. C 2.D 3.A 4.B 5. F 6. C 7.B 8.A 9.C 10. B 11. B 12.A 13.B 14.C 15. A 16. A 17.B 18.A 19.C 20. A 21. C 22.A 23.B 24. B 25.B 26. D 27.A 28.C 29.D 30. A 31. D 32.B 33.D 34.C 35. B 36. D 37.C 38.B 39.B 40. A 41. A 42.A 43.C 44.C 45. D 46. B 47.B 48.A 49.C 50. A 51. D 52.B 53.A 54.B 55. D 56. C 57.A 58.B 59.C 60. D 61. D 62.A 63.B 64.B 65. C 66. Mike’s 67. Next Saturday 68. Some good friends 69. eleven /11 70. Burgers, fried chicken   71. ① healthy ② too 72. 韩琳, 一个13岁大的中学生,非常喜欢这个计划。 73. They think it is boring. 74. Next term. 75. P.E. 76. has 77. yours 78. twelfth 79. watch 80. looks 81. in ; tomatoes 82. How much ; dollars 83. Where is / Where’s ; under 84. Does; she doesn’t 85. Women’s ; March 8th 初级写作:略 (1)1~55小题,每小题1分,与本答案不符的不给分。 (2)56~65小题,每小题2分,与本答案不符的不给分。 (3)66~70小题,每小题1分,与本答案相符,可给满分。除上述答案外,如有其他答案,经商定后可给分。 (4)71~75小题,每小题2分。 71小题, 按空给分,每空1分,与本答案相符, 可给满分。除上述答案外,如有其它答案,符合试题要求,确实正确,经商定后可给分。 7~75小题,与本答案相符, 可给满分。 如有其它表述,符合试题要求,经商定后可给分。 (5)76~80小题,按空给分,每空1分,与本答案不符的不给分。 (6)81~85小题,每小题2分,与本答案相符, 可给满分。如有其它表述,符合试题要求,经商定后也可给满分;如只答对关键词组或句型,与之相关的时态、语态、语气以及固定搭配等有误,可给1分;关键词组或句型有误的不给分。 (7)第六大题评分要求: 一、评分原则 1. 本题总分为15分,按6个档次给分。 2. 评分时,先根据文章的内容和语言初步确定所属档次,然后根据该档次的要求来衡量、确定或调整档次,最后给分。 3. 总词数少于试题要求所规定的,在本题总分得分中扣去1分;超过规定总词数的,不扣分;如果书写太差,格式、标点符号错误太多,以至于影响阅卷的,降低一个档次给分。 4. 句子的整体结构、动词的时态、语态用法错误的每项各扣1分,不重复扣分;单词拼写、标点符号和大小写满4个扣1 分,不重复扣分。 5. 评分时,应注意的主要内容有:内容要点、应用词汇和语法结构的数量和准确性、上下文的连贯性及语言的得体性。 6. 对紧扣主题的适当发挥不予扣分。 7. 对完成了试题所规定的全部任务,语言得体、地道的书面表达,可给满分。 二、各档次的给分范围和要求 第一档:(13~15分)能写出全部或绝大部分内容要点;语句流畅,符合英语的表达习惯,行文连贯,具有较强的语言表达能力,基本无语法和词汇方面的错误,且可读性强;书写规范工整;全文允许1~2处由于使用较高级词汇或复杂句子结构所致的错误。 第二档:(10~12分)能写出大部分内容要点;语句较流畅,有少量语法和词汇的错误,但不影响理解,可读性较好。 第三档:(7~9分)能写出大部分内容要点;语句基本通顺,有一些语法和词汇的错误,但就整体而言,初步达到了预期的写作目的。 第四档:(4~6分)能写出少量内容要点,漏掉或未描述清楚主要内容,影响了对写作内容的理解,但尚能达意;语句不通顺,语言有较多错误,只有少量句子表达正确。 第五档:(1~3分)基本或完全没写出内容要点,只写出少数单词、词组或短语;语法、词汇和单词拼写错误较多,不知所云。 第六档:(0分)未能传达给任何有关写作信息;写的内容均与所要求的内容无关;写的内容完全无法辨认。

更多>>其他相关资源

资料ID:

 / /

 …下载本资料需要
进入下载页

下载次

评论

我要评论 挺不错 有待提高

热门下载