用户名:密码:注册
统一服务热线:400-606-3393 010-57799777最近浏览过
首页>英语>学案>Unit5《Birdwatchers》学案1(牛津译林八年级上)

Unit5《Birdwatchers》学案1(牛津译林八年级上)

分享到:
资料类别:  英语/学案 所属版本:  牛津译林
所属地区:  全国 上传时间:  2011/7/12
下载次数:  69 次 资料类型:  
成套专题:  专题名称
上传人:  MSEH****@sohu.com

专用通道下载教育专线下载

反馈错误
文档大小:70KB      所需点数:2点
下载此资源需要登录并付出 2 点,如何获得点?

资料概述与简介

Unit 5 Birdwatchers Welcome to the unit Reading Vocabulary Grammar(1) 需要掌握的词汇 market roast seagull long-winged sparrow northern golden eagle broad hooked nature north-east wildlife provide shelter stay rare red-crowned farm government endangered tourist importance wet state manners irregular dishonest unnecessary impossible unfriendly unwelcome unable incorrect uncommon protected fish litter entrance sandwich gentle gently angry angrily noisy nicely softly 重点与难点 1. birdwatch 是个复合动词,bird和watch存在逻辑上的动宾关系,又如: booksell 售书 wolfhunt捕狼 go birdwatching 去观鸟 go boating/ fishing/sightseeing/climbing/fox-hunting 2. web-footed 是个复合形容词,类似的有: a white-haired girl a three-legged table a one-eyed man a left-handed boy a warm-hearted woman 3. pointed 尖的 a pointed pencil 削尖的铅笔 a pointed article尖锐的文章 类似的还有:forked a forked road岔道 a forked tail叉状的尾巴 4. golden 金(黄)色的; 镀金的 She has golden hair. gold 金子;黄金 I have a gold coin. She has a heart of gold. I have a voice of gold. 试比较: He has a gold watch. He has a golden watch. 5. broad 宽的, 指道路、河流等时与wide通用,如: a wide/broad road/ river 形容眼睛、嘴巴时用wide; 在引申用法时也用wide, 如: Open your mouth wide. He is a man with wide interests. 指心胸开阔或形容人的肢体时用broad。 His father is a man with a broad heart. 6. brownish 带棕色的 girlish 女孩子气的,reddish 带红色的,childish 孩子气的,foolish傻的 7. provide sth. for sb.= provide sb. with sth.为…提供… We provided food and shelter for the people in poor areas. Our school provide us with textbooks. He has no worries, only himself to provide for. 8. all (the) year round= the whole year 一年到头;终年 I am busy all the year round. all day/ night long整天/夜 all summer long整个夏天 9. stay n.逗留 Did you enjoy your stay there? I will go there for a long stay. v. 逗留,停留 Stay here until we come back. link v. I hope the fish will stay alive. 10. alive/ living 活着的,作表语时两者通用 The old man is still alive/ living. living作前置定语, 也可用于比喻意义;alive作补语或后置定语。 They caught the fox alive. At last we found three living sheep/ three sheep alive. 11. rare 罕见的 ,稀少的,珍贵的 This kind of bird is becoming rare. It’s very rare for him to be late.= He is rarely late. rarely =seldom不常地,属否定副词。 12. make space /room for …为…让出地方/腾出空间 We should make space for the old when we are on the bus. The table takes up too much room. It is great fun to travel in space. 13. less and less 越来越少, 修饰不可数名词 There is less and less water on the earth. fewer and fewer越来越少, 修饰可数名词。 There are fewer and fewer leaves on the trees. 反义词为 more and more less and less 后接形容词或副词原形,表示“越来越不…”。 The lake is becoming less and less beautiful because of pollution. 14. 使用前缀un-,in-, im-, dis-, ir-来构成形容词的反义词: a. 大多数形容词前面加un构成反义词,如: happy- unhappy kind- unkind true- untrue able- unable comfortable- uncomfortable friendly- unfriendly b. 以c开头的形容词用前缀in-构成反义词, 如: correct- incorrect c. 以p开头的形容词用前缀im-构成反义词, 如: possible- impossible polite- impolite d. 以r开头的形容词用前缀ir-构成反义词, 如: regular- irregular e. 有些形容词用前缀dis-构成反义词, 如: honest- dishonest agreeable- disagreeable 15. 方式副词的构成 a. 大多数形容词加ly构成副词, 如: quiet- quietly fluent- fluently b. 形容词去e加y构成副词,如: gentle- gently possible- possibly c. 以y结尾的形容词去 y加ily构成副词,如: easy- easily happy- happily angry- angrily friendly- friendlily d. 特殊情况:true- truly shy- shyly whole- wholly good- well 形容词与副词同形,如: fast, early, ill, late, back, straight,alone 【典型例题】 根据汉语提示填空 1. He didn’t pass the exam. He looks ________(不高兴). 2. “Gardon” is an ______(不正确) spelling. It must be “garden” 3. It’s not good to be an ______(不诚实) boy. 4. He broke his leg yesterday. He is ______(不能) to take part in the sports meeting. 5. Nothing is ________ (不可能) if we put our hearts into it. 6. He thinks it _______(没有必要) to brush the teeth twice a day. (1. unhappy 2. incorrect 3. dishonest 4. unable 5. impossible 6. unnecessary) 【模拟试题】(答题时间:30分钟) 一、词组翻译 1. 东北 2. 终年 3. 为…腾出空间 4. 长尾巴的海鸥 5. 促使他们采取行动来保护天鹅 6. 进行鸟类统计 7. 越来越贵 8. 自然保护区 二、用所给词的适当形式填空 1. Look at the sun , it is shining _______(bright). 2. On our way home, it rained _____(heavy). 3. He does everything _____(careful). 4. His father is shouting ______(angry). 5. _______(lucky), he wasn’t hurt badly. 6. You should take more exercise and eat _____(healthy) 7. He is ______(true) sorry about it. 8. The children are playing ________(noisy). 三、翻译句子 1. 李先生是我们学校最受欢迎的老师之一。 2. 越来越多的鸟类因没有足够的空间而濒临绝迹。 3. 这是许多种鱼类理想的栖息地。 4. 观鸟俱乐部的成员正在研究鸟类数量上的变化。 5. 这条河为我们提供了很多鱼。 【试题答案】 一、1. north east 2. all the year round 3. make space for… 4. long-winged seagull 5. make them take actions to protect swans 6. do a bird count 7. more and more expensive 8. a nature reserve 二、1. brightly 2. heavily 3. carefully 4. angrily 5. Luckily 6. healthily 7. truly 8. noisily 三、1. Mr Li is one of the most favourite teachers in our school. 2. More and more bird sare in danger because they do not have enough space. 3. It is the ideal home for many kinds of fish. 4. Members of the Birdwatching Club are studying the change in their numbers. 5.T he river provides many fish for us. Unit 5 Birdwatchers Grammar (2) Integrated skill Study skill Main task Check out 需要掌握的词汇 fact worm southeast including reason prevent snowstorm flood centimetre e.g. etc. second info min no. example rest degree equal dollar therefore percent plus application form birth hobby simply 重点与难点 1. 用一般现在时表示将来的安排、节目、时刻表、日历。如: It is Sunday tomorrow. The bus returns to school at 5 p.m. 2. 用现在进行时表示较近将来的计划。如: The plane is leaving soon. He is coming back in a few minutes. 3. 缩略语与符号 缩略语 cm=centimetre厘米 eg= for example例如 etc= et cetera等等 km= kilometre公里 minus= minutes分钟 no.= number数字 gd= good好的 info= information信息 符号 = equal等于 + plus加 % percent百分比 degree度 ≠does not equal不等 @ at在 & and和 < less/smaller than小于,少于 > more/ greater than大于,多于 because 因为 therefore所以 $ dollar美元 4. prevent 防止, 阻止 We should take actions to prevent pollution. The rain prevented them from coming on time. prevent … (from) doing sth. = stop sb. (from) doing sth.= keep sb. from doing sth. 5. can’t wait for/to do sth.迫不及待做某事 He can’t wait to go home to watch the football game. He can’t wait to see his parents. can’t help doing sth.情不自禁地做某事 We couldn’t help laughing at his joke. 【典型例题】 选择题 1. I like all kinds of birds, _______ the rare red-crowned cranes. A. for an example B. for the example C. for example D. specially 2. Don’t ______ banana skins here and there. A. leave B. let C. drop D. stop 3. It’s bad ______ to spit in public. A. examples B. manners C. ways D. excuse 4. Bill asked me if I liked ______ a teacher. A. is B. be C. being D. was 5. Three _______ six is nine. A. plus B. times C. pluses D. time 6. Zhalong natrue reserve is an important ______ area of the cranes. A. living B. lively C. alive D. lovely 7. I want to _____ the children _____ clothes. A. provide, to B. provide, for C. provide, with D. provide, at 8. We knew nothing about it ______ his mother told us. A. if B. after C. that D. until 9. If people change wetlands to make ____ for farms, birds will not have enough ____ to live. A. room, space B. rooms , space C. space, rooms D. spaces, room Key: 1. C 2. C 3. B 4. C 5. A 6. A 7. C 8. D 9. A 【模拟试题】(答题时间:60分钟) 一、词组翻译 1. 说流利的日语 2. 阻止人们砍伐树木 3. 迫不及待地做某事 4. 早餐吃面条 5. 在入口处 6. 确保 7. 有空 8. 叫她不要发出声音 二、完成句子 1. This means __________ (越来越多) birds will disappear. 2. We played tennis _________(开心) until our teacher told us ______(回) to school. 3. They ________(走了很长的路) and got tired ________(在那天). 4. It is warm in Kunming _______(一年到头) 三、动词填空 1. If it _____ (rain) tomorrow, we ________(not go) to the park. 2. The heavy rain prevented us _______(play) football. 3. The teacher often tells us _______(not make) any noise in class. 4. The doctor asked me ______(take )the medicine three times a day. 5. When I met my friend on my way, I stopped _____(talk) with him. 6. So much work usually make him ______(feel) very tired. 7. Sorry , we are late. We _______(not catch) the bus. 8. There are not many cranes ________(live) in the world. 四、完型填空 A factory began to make a new kind of dog food. A big party was held to 1 the new dog food to everyone. People 2 the newspapers and TV stations were there. There was a dog 3 the party. He would eat the dog food and have his pictures 4 . The plan was to show everybody 5 the dog would like the new dog food. When the time 6 ,a plate of the dog food was given in front of 7 . Everyone looked at the dog. But there was one 8 . He didn't eat any of it. The dog didn't like the dog food! The boss(老板)of the factory had to do 9 quickly. All of the people were watching. All of the people were 10 . So he ate the dog food himself. 1. A. send B. take C. put D. show 2. A. of B. from C. on D. in 3. A. by B. of C. at D. in 4. A. taken B. to take C. taking D. take 5. A. how long B. how soon C. how much D. how many 6. A. left B. passed C. went D. came 7. A. everyone B. people C. the dog D. the boss 8. A. change B. problem C. answer D. word 9. A. something B. anything C. nothing D. everything 10. A. smiling B. dancing C. jumping D. laughing 五、阅读 Tom arrived at the bus station quite early for Paris bus. The bus for Paris would not leave until five to twelve. He saw a lot of people waiting in the station. Some were standing in line(排队), others were walking around. There was a group of schoolgirls. Their teacher was trying to keep them in line. Tom looked around but there was no place for him to sit. He walked into the station cafe(咖啡馆). he looked up at the clock there. It was only twenty to twelve. He found a seat and sat down before a large mirror(镜子) on the wall. Just then, Mike, one of Tom’s workmates came in and sat with Tom. “What time is your bus?” “There’s plenty of time yet,” answered Tom.  “Well, I’ll get you some more tea then,” said Mike. They talked while drinking. Then Tom looked at the clock again. “Oh! It’s going backward(倒行)!” He cried. “A few minutes ago it was twenty to twelve and now it’s half past eleven.” “You’re looking at the clock in the mirror.” said Mike. Tom was so sad(难过). The next bus was not to leave for another hour. Since then Tom has never liked mirrors. 根据以上短文内容,从下列各题所给的四个选项中选择最佳的一项。 1. Tom went into the station cafe because ______. A. Mike asked him to have a cup of tea B. it was quite early and he could find a seat there C. he didn’t like to stay with the schoolgirls D. he wanted to have a drink with his workmate there 2. What time was it in fact when Tom looked at the clock in the mirror? A. Half past twelve. B. Twenty to twelve. C. Half past eleven. D. Half past one. 3. From the story we know that when we look at a clock in a mirror, we will find _______. A. the time is right B. it’s going slower C. it’s going backward D. it’s going faster 4. Which of the following is true? A. Tom arrived in Paris on time. B. The next bus would leave in half an hour. C. After that Tom didn’t like clocks any longer. D. Tom looked at the clock in the mirror only once. 5. Which of the following is the title(题目) of the story? A. The Mirror of the Station. B. Not A Careful Man. C. Missing A Bus. D. The Clock In The Mirror. 【试题答案】 一. 1. speak Japanese fluently 2. prevent people from cutting down trees 3. can’t wait to do sth. 4. have noodles for breakfast 5. at the entrance 6. make sure 7. be free 8. ask her not to make any noise 二. 1. more and more 2. happily, to return 3. walked a long way , that day 4. all year round 三. 1. rains, won’t go 2. playing 3.not to make 4. to take 5. to talk 6. feel 7. didn’t catch 8. living 四. 1. D 2. B 3. C 4. A 5. C 6. D 7. C 8. B 9. A 10. D 五. 1. B 2. A 3. C 4. D 5. D 初中学习网-中国最大初中学习网站Czxxw.com | 我们负责传递知识!

更多>>其他相关资源

资料ID:

 / /

 …下载本资料需要
进入下载页

下载次

评论

我要评论 挺不错 有待提高

热门下载